Türk Silahlı kuvvetleri 2023 envanteri

Türk Silahlı Kuvvetleri 2023 envanteri Türk Silahlı kuvvetlerini 2023 yılına taşıyacak türkiyenin ürettiği ve yurtdışından alınan en gelişmiş silah sistemleri.

Bu yazımızda sizler için Türkiye'nin ürettiği ve yurt dışından alınan en yeni nesil silahları derledik umarız yazımızı okuduktan sonra yorumlarınızla bizlere destek olursunuz.
Not:Burada olması gerektiğini düşündüğünüz başka silahlar varsa yorum kısmından bize iletebilirsiniz.

BARIŞ KARTALLARI (AWACS UÇAKLARI) 


Awacs uçakları 2004 yılında ABD den sipariş edilen Radar uçaklarıdır . Awacs ‘ ın türkçe açılımı ise Havadan Erken İhbar ve Kontrol anlamina gelmektedir . Bu uçaklar Boeing 737 tipi uçakların gerekli modernizasyonu sonrası bir Uçan Radar haline getirilmiştir . Sipariş tarihimiz 2004 yılı olmasına rağmen uçaklarımız planlanan zamandan 5 – 6 yıl gecikmeli yani 21 Şubat 2015 tarihinde törenle hizmete girebilmişlerdir . Uçaklarımız KONYA 3. ANA JET ÜSSÜ nde 131. HİK Komutanlığında görev yapmaktadırlar .

F-35


Bugüne kadar ki en iyi gizlilik özelliklerine sahip uçaklardan biri olarak nitelenen F-35'in haberleşme yetenekleri de üst düzey teknolojiler kullanılarak geliştirildi. Süpersonik uçak F-35, görebildiği her şeyi, uçakların oluşturduğu ağın tamamıyla, diğer hava aracı ve operasyon merkezleriyle paylaşacak şekilde tasarlanmış. Dikey inip-kalkabilen bir modelin yanı sıra uçak gemilerine mancınıkla fırlatılabilen ve kancayla yakalanabilen bir diğer model de bulunuyor. F-35 tasarlanırken istenilen özellikler ise şunlar olmuştur: Geçmişteki avcılardan dört kat daha fazla etkili havadan havaya mücadele, sekiz kat daha etkili karaya saldırı, üç kat daha etkili stratejik keşif ve hava savunması… Radar sistemlerine elektronik saldırı yapabilen ve pilota şimdiye dek hiç olmadığı kadar geniş bir şekilde, sensörler yardımıyla savaş alanına 360 derece görüş açısı sunabilen F-35, merkezindeki işlemcisi saniyede 400 milyardan fazla işlem yapabiliyor.

TCG ANADOLU LHD


Yapımını SEDEF tersanesinin üstlendiği Türkiyenin en büyük askeri gemisidir. Yapımı tamamlandığın Türk Deniz Kuvvetlerinin amiral gemisi olacaktır.
12 F-35 savaş uçağı, 4 adet Atak helikopteri, 8 adet orta yük nakliye helikopteri, 2 adet seahawk genel maksat helikopteri ve 2 adet insansız hava araçlık kapasiteye sahip olacak. Türkiye'nin gururu olan ilk yerli savaş uçak gemisi Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi TCG L400 Anadolu'nun inşası Sedef Tersanesi'nde hızla devam ediyor.

S-400 Hava savunma füzeleri



Şu anda dünyada kullanımda olan en iyi hava savunma sistemlerinden biri olarak gösterilen S-400, Rusya'nın Soğuk Savaş döneminde geliştirmeye başladığı füze savunma sisteminin dördüncü neslini temsil ediyor.
Bu sistem, insanlı ya da insansız her türlü hava aracının yanı sıra hem seyir (cruise) hem de balistik füzeleri imha etme kapasitesine sahip. Azami menzili 400 kilometre, ulaşabildiği en yüksek irtifa da 30 kilometre. Ayrıca, her hedefe iki füze kilitleyerek, eşzamanlı olarak 80 hedefi vurabiliyor. En fazla 3 bin 500 kilometre uzaklıktan fırlatılan orta menzilli balistik füzeleri imha etme kapasitesine sahip. Sistemin içinde yer alan bir füzenin ağırlığı 1,8 ton, uzunluğu sekiz metre ve çapı da yaklaşık 50 santimetre. Ayrıca 145 kilograma kadar savaş başlığı taşıyabiliyor.

CH-47 Chinook (Uçan kale)



CH-47 Chinook Boeing firması tarafından üretilen, çift motorlu ve diğer helikopter türlerinden farklı olarak ardardına çift rotorlu ağır yük helikopteridir. Arka taraftaki motor hem kalkmayı hem de ilerlemeyi sağlamaktadır. Saatteki maksimum hızı 315 km/s'tir. Ana görevi askeri birlik, topçu ünitesi ve mühimmat taşımaktır. 16 ülke tarafından en çok da Birleşik Devletler Ordusu (US Army) ve Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAF) tarafından kullanılmaktadır. Bu helikopter aynı anda 60 personel taşıyabilir ve bir F-16 savaş uçağını kaldırıp çekebilir. 

ANKA-S



Terörle mücadelede Bayraktar ile birlikte ilk operasyonal göreve çıkan ANKA-S, Türksat uyduları üzerinden kontrol edilebiliyor oluşuyla öne çıkıyor.    Bu sayede hava şartlarından etkilenmeden Türksat uydularının görüş alanında olan her yerden kontrol edilebilen ve veri aktarabilen ANKA-S, 24 saat havada kalabiliyor ve 30 bin feet irtifaya (9 kilometrenin üzerinde) çıkabiliyor. ASELSAN tarafından üretilen CATS görüntüleme sistemini kullanan insansız hava aracı, operasyonlarda Roketsan tarafından üretilen ve ihracatı da yapılan 4 Cirit, 2 UMTAS füzesi taşıyabiliyor.

KORAL (Elektronik harp sistemleri)


KORAL yerli imkanlar ile üretilen mobil elektronik harp sistemidir. Amacı düşman radarlarını kör etmek, aldatmak ve şaşırtmaktır. Sistem 8x8 taktik araç üzerine entegre edilmiştir. Sistem 2 ana yapıdan oluşmaktadır. KORAL ED olarak adlandırılan Elektronik Destek Sistemi düşman radar yayınlarını algılayıp takip ediyor. Radarı algıladıktan sonra frekans değeri tespit ediliyor. Daha sonra ise devreye KORAL ET yani Elektronik Taarruz sistemi devreye girerek düşman radarlarının sinyallerinin bozulması için karşı yayın yapıyor. Böylece düşman radarlarına karşı çok etkili olabiliyor.

Atak taarruz helikopteri 


T129 ATAK Helikopteri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin taarruz helikopteri ihtiyacının giderilmesi amacıyla milli imkan ve kabiliyetler doğrultusunda geliştirilmiş olup,Yüksek performansı, yüksek manevra kabiliyeti, asimetrik silah yükü, düşük görünürlük, ses ve radar silüeti, yüksek seviyede darbeye mukavemeti ve balistik tolerans gibi özellikleri T129 ATAK Helikopteri’ne çeşitli muharebelerde çok yönlü üstün harekât kabiliyeti kazandırmaktadır.

Samur (Seyyar yüzücü hücum köprüsü)


TSK envanterinde bulunan köprücülük teçhizatının çok ağır ve hantal malzemelerden oluşması eğitimler, malzemenin nakliyesi ve kurulumunda zorluklara yol açması. Ayrıca bu durumun çok fazla personel gerektirmesinden dolayı bu ihtiyaçların giderilmesine yönelik olarak geliştirilen SAMUR Sistemi Türk Silahlı Kuvvetleri’nin taktik harekat ihtiyaçlarına uygun olarak, muharebe sahasında sulu açıklıklardan süratle ve emniyetle geçişini sağlayacak bir nakliye takımı ve köprü sistemidir.

FIRTINA OBÜSÜ


Ülkemizin en önemli silahlarından bir tanesi olup, özellikle topçu birliklerinin elindeki en özellikli silahlardan bir tanesidir. Gerek atış kabiliyeti, gerek atış gücü, gerek isabet oranı ve gerekse hızı ve çabuk yer değiştirme gibi özellikleri sebebiyle üstün bir silahtır. Kundağı motorlu obüs kategorisinde bulunan Fırtına obüsü Ülkemize ait bir silahtır.

GÖKTÜRK-2



GÖKTÜRK-2 Projesi ile öncelikli ihtiyaçlar kapsamında TSK’nın ve özelinde Hv.K.K.lığının ihtiyaç duyduğu hedef istihbaratı ile sayısal ve coğrafi veri üretimine yönelik uydu görüntülerinin elde edilmesi; tali ihtiyaçlar kapsamında ise diğer kamu kurum/kuruluşları ile üniversite ve araştırma kurumlarının uydu görüntüsü isteklerinin karşılanması hedeflenmiştir.

Bora (balistik füze sistemleri)



Roketsan şirketi tarafından geliştirilen Bora Füzeleri, karadan karaya özelliğinde Türkiye’nin ilk uzun menzilli füzeleridir. Bu bağlamda Roketsan şirketi tarafından elde edilen bilgilere göre, 610 mm çapındaki füzeler, ordu birliklerine etkili ateş desteği sağlamaktadır. Füzeler navigasyon ve GPS sistemleriyle donatılmış durumdadır. 2.5 ton ağırlığında bir füze, yarım tonluk savaş başlığı taşıyabilmektedir.
Roketsan tarafından geliştirilen 280 kilometre menzile sahiptir. Aynı zamanda Bora füzesi, 470kg ağırlığa sahip savaş başlığı ve sadece 50 metre olan hedef sapma payı ile alanındaki önemli teknolojilerden devlerinden biri haline geldi. Ülkemizin gelecekteki 1000km’den fazla menzilli füze hedefleri doğrultusunda önemli bir kilometre taşı olarak görülmektedir.

TUFAN (Elektro manyetik silah)


Ses hızının 6 kat fazlasına ulaşabilen TUFAN, klasik toplar ve fırlatma sistemlerindeki gibi patlama ile değil, elektromanyetik dalganın itme gücüyle fırlatma yapabiliyor. Klasik toplarda ve fırlatma sistemlerinde mühimmat ister güdümlü ister güdümsüz olsun bir patlamayla ateşleniyor. Elektromanyetik fırlatmada ise mühimmat bir koruyucu kılıfla namlunun içine konuluyor ve namlu çevresinde oluşturulan elektromanyetik dalganın itme gücüyle fırlatılıyor.   

Etiketler:BARIŞ KARTALLARI (AWACS UÇAKLARI) ,F-35,TCG ANADOLU UÇAK GEMİSİ,S400 ,CH-47 Chinook (Uçan kale),ANKA-S,KORAL (Elektronik harp sistemleri),Atak taarruz helikopteri,Samur (Seyyar yüzücü hücum köprüsü),FIRTINA OBÜSÜ,GÖKTÜRK-2,Bora (balistik füze sistemleri),TUFAN (Elektro manyetik silah) 

Yorumlar

BLOGGER
Ad

"Kayı" sınır güvenlik sistemi özellikleri,1,20mm top sistemi,1,ABD,1,Acrob,1,ACV-15,1,AĞIR sınıf taarruz helikopteri,1,AHTAPOT-S,1,Akbaba,1,Akbaba Füzesi,1,AKINCI İHA,1,Akıncı TİHA,2,AKINCI UAV,1,AKKINCI TAARRUZİ İHA,1,Aksungur,1,Al-25TLT,1,albatros-t,1,ALIS,1,Anka,1,Anka aksungur,1,ANTİ-İHA SİSTEMİ,1,Anti-Radyasyon Füzesi,1,ARMOL,1,Armol(lazer silahı),1,Aselsan,10,ASISGUARD,1,Askeri güç,13,ASR,1,Asya (Askeri yürüyüş asistanı),1,Ata Arms,1,Atak,1,Atak helikopteri,1,Atak-2,1,ATLAS,1,Atmaca,3,Atmaca füzesi,3,atmaca gemi savar füzesi,1,Atmaca gemisavar füzesi,1,atmaca ilk deniz füzesi,1,Ay sınıfı denizaltı,1,Azerbaycan,1,Bangladeş,1,Barış Pınarı,1,baykar,4,Bayraktar TB2,2,Bilgem,1,Bismarck,1,BMC,1,bora füzesi,1,BOZOK,1,çift motorlu iha,1,çift motorlu insansız hava aracı,1,Çoklu Taşıma Salanı,1,Deniz kurdu 2019,1,deniz-sistemleri,6,Destroyer,1,diha,1,Dijital kamuflaj,1,dost/düşman tanıma sistemi,1,Dozer,1,EİRS,1,Ejder yalçın,1,Ejder yalçın fiyatı ne kadar?,1,Ejder YALÇIN teknik özellikleri,1,EJDER YALÇIN ve 15 Temmuz,1,Elektroland,1,Elektromanyetik fırlatma sistemlerimiz,1,Elektronik harp nedir,1,Elektronik harp sistemlerimiz nelerdir,1,Elektronik savunma nedir,1,EMFS,1,En güçlü 10 hava kuvvetleri,1,Erken ihbar radar sistemi (eirs),1,F-16C Blok 30,1,F-35,5,Faz-2,1,Fırtına 2,1,Fırtına NG,1,fırtına obüsü ve fırtına 2 obüsü arasındaki fark,1,FNSS,2,FNSS ZMA,1,Genesis ADVENT,1,Gezgin cruise missile,1,Gezgin Seyir Füzesi,1,Gökbey,1,Gökdeniz yhss,1,Göksungur,1,GÖKTUĞ,1,Gölge Süvari,1,Güdümlü,1,Gür sınıfı denizaltı,1,Haber,1,Haberler,1,Habras,1,Harimau,1,Hava Araçları,1,Hava savunma sistemi,1,Hava soj nedir,1,Hava-sistemleri,8,HGK,1,Hisar hava savunma sistemi,3,Hisar-O,1,Hisar-U,1,Hürjet,1,IDEF2019,2,i-sınıfı fırkateyn,1,idlib,1,İDLİB,2,İha,3,İHTAR,1,ika,1,imece uydusu,1,insansız Ejder YALÇIN,1,insansız kara aracı,1,insansız kara araçları,1,israil,1,japonya,1,jinnah,1,Kaplan mt,1,kara-sistemleri,6,KÂŞİF,1,Katar,1,Katmerciler,1,KCR-556,1,KERKES,1,Keskin nişancı tüfeği,1,KGK,1,KGK (Kanatlı Güdüm Kiti),1,Kindi,1,Korhan,1,Korkut kundağı motorlu alçak irtifa hava savunma sistemi,1,Korkut-D,1,Kundağı motorlu obüs,1,L-UMTAS,1,Lanza LTR-25,1,Leopard 2,1,Leopard 2A4,1,Leopard 2A4 Türkiye Modernizasyonu,1,LGK-82,1,Luke air force,1,male iha,1,MAM-C,1,MAM-L,1,MEHS,1,meteksan,2,mızrak-o,1,Mildar,1,MİLDEN,1,Milgem,1,MİLGEM,1,MİLSAR,1,Minyatür bomba,2,MK82-T,1,mmu,1,MOCK-UP,1,MPT-55,1,MRBS,1,Muharip İnsansız Uçak Sistemi (MİUS),1,neb nufuz edici bomba,1,Neden Öldüler,1,nurol makina,2,nükleer füze,1,omtas,1,OTOKAR,1,Otokar AKREP 2,1,otonom,1,özgün yazılar,1,Özgür projesi,1,Pakistan,1,Pakistan ve Hindistan askeri güç karşılaştırması,1,Paris Airshow,1,Pars,1,parsIII 8*8,1,PD170,1,Polonya,1,preveze sınıfı denizaltı,1,Pusat,1,REİS SINIFI DENIZALTILAR (Type- 214TN)TURKISH NAVY,1,Reis sınıfı denizaltı,2,RF arayıcı başlık,1,ROKETSAN,3,Rostec,1,rowenma,1,Rus ordusu envanteri,1,Rusya,1,S-400,3,S-400 mü PATRİOT mu ?,1,S-400 Türkiye,1,s400,3,Sapan,1,SAR-223,1,SARB-83,2,Sarmat,1,SARP-L,1,SERT-82,2,SG-KONUM,1,SG-Konum-01,1,Siper,1,SOM,3,Som Cruise missile,1,SOM-B1,1,SOM-B2,1,SOM(STAND OFF MİSSLE),1,STM,1,Su üstü hedef ailesi,1,SU-35,1,SURİYE,2,SÜPERSONİK İHA,1,ŞAHİ Blok1,1,ŞAHİ Blok2,2,T-70,1,T-72,1,t155 fırtına obüsü,1,Tai,2,Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç,1,Tanklar,4,Taşıma Salanı,1,tcg anadolu,3,TCG BARTIN,1,TCG Burgazada (F-513),1,TCG Büyükada (F-512),1,TCG Heybeliada (F-511),1,TCG KINALIADA,4,TCG Kınalıada (F-514),1,TCG UFUK KORVETİ (A-591),1,tei pd170,1,Teknofest,1,TERMOBARİK BOMBA,1,TF-2000,3,TF-X,1,TFX,1,Tfx milli muharip uçak (mmu) son durum ne ?,1,TOROS 230/260 orta ve uzun menzilli güdümsüz topçu roketi silah sistemi ailesi,1,TRG-300,1,TS-1400,1,TUFAN,1,Tunus,1,Turboşaft,1,TURKEY,1,TUSAŞ,4,tusaş yeni iha,1,Tübitak,1,TÜBİTAK-SAGE,2,Türk Deniz Kuvvetleri,1,Türk deniz kuvvetleri envanteri,2,TÜRK HAVA KUVVETLERİ,1,Türk Silahlı kuvvetleri 2023 envanteri,1,Türk Silahlı kuvvetleri envanteri,1,Türkiye,5,Türkiye ve Suriye'deki ABD ve NATO askeri üsleri,1,Türkiyenin ilk insansız jeti,1,Türkiyenin ilk istihbarat gemisi,1,Türkiyenin insansız hava aracı (iha) filosu,1,two engine uav,1,Ukrayna,1,Ural ŞOV,1,V1 ve V2 füzeleri,1,Vergeltungswaffe füzeleri,1,Yatağan,1,YAZGUR,1,yfyk,1,YFYK iha,1,yörük,1,Yunanistan,1,yüksek faydalı yük kapasiteli iha,1,
ltr
item
TSK kuvvet.net: Türk Silahlı kuvvetleri 2023 envanteri
Türk Silahlı kuvvetleri 2023 envanteri
Türk Silahlı Kuvvetleri 2023 envanteri Türk Silahlı kuvvetlerini 2023 yılına taşıyacak türkiyenin ürettiği ve yurtdışından alınan en gelişmiş silah sistemleri.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhhRW2J2ODC3i08y5PxLWGr5EX6wz9L0vVZ9Rvd06Uqox9W2nHaMObyw6l1HbMCJfURKW-J7hdyrU_seeMsOpwi_Tmd-9JH0Rskh9zRAyQq4iR06U7mBI1EFtblvJb0pKk3K_MFQddHlgLk/s400/images+%25283%2529.jpeg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhhRW2J2ODC3i08y5PxLWGr5EX6wz9L0vVZ9Rvd06Uqox9W2nHaMObyw6l1HbMCJfURKW-J7hdyrU_seeMsOpwi_Tmd-9JH0Rskh9zRAyQq4iR06U7mBI1EFtblvJb0pKk3K_MFQddHlgLk/s72-c/images+%25283%2529.jpeg
TSK kuvvet.net
https://tskkuvet.blogspot.com/2018/12/tsk-2023-envanteri.html
https://tskkuvet.blogspot.com/
https://tskkuvet.blogspot.com/
https://tskkuvet.blogspot.com/2018/12/tsk-2023-envanteri.html
true
675997025548438971
UTF-8
Tüm yayınlar yüklendi Yayın bulunamadı! Tümü Devamı Cevap Cevabı iptal et Sil Yazar Ana Sayfa Sayfalar Yayınlar Tümünü göster Önerilenler Etiketler Arşiv Ara Tüm Yayınlar İsteğinizle ilgili herhangi bir gönderi bulunamadı. Ana Sayfaya Dönmek İçin Tıklayın. Pazar Pzartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis May Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara az önce 1 ay önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce dün $$1$$ gün önce $$1$$ bir hafta önce 5 hafta önce Takipçiler Takip et Kilitli içerik Kilidini açmak için lütfen paylaşın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kodlar panoya kopyalandı Kodları kopyalamak için [CTRL] + [C] (veya Mac ile CMD + C) tuşlarına basın